woensdag 21 oktober 2020

Mededeling voor het vieren van alle publieke eredienst vanaf zaterdag 24 oktober

 Conform het ministerieel besluit van 18 oktober mogen er nog maar maximum 40 mensen aanwezig zijn bij een publieke eredienst. Dit geldt zowel voor de dagelijkse als zondagse eucharistievieringen, doopsel, vormsel, huwelijk als uitvaart. Dit wil voor veel pastorale eenheden zeggen dat ze de toegang tot hun vieringen zullen moeten beperken. Reserveren of op voorhand inschrijven, zoals dit al georganiseerd werd in juni, kunnen hier terug een alternatief vormen.

 

We begrijpen ook dat, gezien deze regeling onmiddellijk ingaat, er geen mogelijkheid is geweest om het bredere publiek in te lichten. We vragen dan ook aan de verschillende pastorale eenheden om dit op hun website te plaatsen of via sociale media zo veel als mogelijk te verspreiden.

 

Uiteraard betreuren wij deze beperking. Zeker met het feest van Allerheiligen voor de deur. Een feest wat toch voor ons allemaal wat troost zou moeten brengen. Troost die we vinden in elkaars aanwezigheid. Troost voor een jaar waar veel is gebeurd, veel afscheid onaf is gebleven en onzekerheid nog steeds regeert.

 

Bekijk de videoboodschap van onze bisschop:    >> KLIK HIER <<

 

Meer informatie en eventuele antwoorden op veel gestelde vragen kan u binnenkort terugvinden op onze  “Ad Valvas en F.A.Q-pagina”   

 

 

Met vriendelijke groeten

Logo Kerk Ondertsroom

Communicatiedienst
Bisdom Antwerpen
Schoenmarkt 2, 2000 Antwerpen, België
+32 3 202 84 30
secretariaat@bisdomantwerpen.be
www.bisdomantwerpen.be